REKONSTRUKCE DOBOVÉ VILY AŽ NA KOST

Majitelé starší stylové vilky na okraji Prachatic se rozhodli stavbu zrekonstruovat a vytvořit tu svůj nový domov. Rekonstrukce probíhá do značné míry svépomocí s přispěním šikovných řemeslníků. Momentálně se nacházíme v první fázi rekonstrukce a zaměřujeme se na první podlaží, kde se nachází hlavní obytné místnosti. Druhé podlaží se bude realizovat v následujícím roce. Zadáním pro navržení interiéru byla citlivá kombinace moderních prvků s množstvím historických solitérů a oblíbených kusů nábytku, které rodině patří. Podle vzoru hesla „renew-reuse-recycle“ byl zachován a repasován například menší jídelní stůl od oblíbeného truhláře, původní broušený lustr, bukové parkety, skleněná stropní svítidla, rodinná sbírka obrazů nebo třeba na půdě ukryté skvosty – ikonické stolky a křesla od designera Jindřicha Halabaly. Interiér jsme postavili na kombinaci dřeva, stěrky a kamene v teplých přírodních tónech, které jsme doplnili o kontrastní detaily v černé. Majitelé mají rádi jak jednoduchý funkcionalismus, tak výrazné dekorativní prvky. Proto jsme v interiéru zvolili různé netradiční kombinace a řešení, která nejsou v současných interiérech často k vidění. O to větší z výsledku máme radost, protože se v návrhu odráží duše a jedinečnost majitelů.

© Copyright 2021 Interiérová laboratoř | návrhy interiérů

Vytvořili v