DŮM S VÝHLEDEM DO ZAHRADY

Kuchyni v právě dokončované novostavbě rodinného domu v Bavorovicích si majitelé přáli navrhnout velice minimalisticky a zároveň se chtěli vyhnout často používané kombinaci bílé s dekorem dřeva. S ohledem na krásnou šedou velkoformátovou dlažbu byla zvolena efektní paleta kombinující matné povrchy v šedé, kašmírové a antracitové barvě. Tu jsme doplnili o dubové dřevo. Svěžest a hravost do jinak útulné kuchyně vnáší světlá geometrická zástěna za pracovní deskou. Jídelní stůl má na míru vyráběnou kovovou podnož. Barevná kombinace křesel navazuje na budoucí zařízení obývacího pokoje, kterému bude vévodit výrazně žlutá pohovka. Zajímavostí celého projektu je, že klienti si realizaci kuchyně provádějí sami s pomocí rodiny plné šikovných truhlářů. Zadání u obývacího pokoje vypadalo na první pohled jednoduše: skoro žádný nábytek, hořčicově žlutá pohovka a pohodlný ušák. Jak se ale ukázalo, navrhnout pokoj s minimem nábytku, který má působit útulně a zabydleně, není žádná sranda. Také výrazná žlutá pohovka, která ladí s párem jídelních židlí v navazující kuchyni, byla významným omezením při volbě ostatních barev a materiálů. Vsadila jsem na výrazný dřevěný obklad podsvícený LED pásky a kvalitní produkty. Osobitost do obývacího pokoje vnáší nástěnná kresba.

© Copyright 2021 Interiérová laboratoř | návrhy interiérů

Vytvořili v