REKONSTRUKCE OBECNÍHO ÚŘADU

Dosud pro potřeby obce Doubravice sloužilo malé stavení na návsi, které už mělo své roky a jeho vybavení neodpovídalo aktuálním potřebám. Část budovy také zabírala hasičská zbrojnice. Obec se rozhodla hasičskou zbrojnici přesunout do nové budovy a stavbu obecního úřadu zrekonstruovat. Díky nové dispozici získal úřad samostatný archiv, kuchyňku, koupelnu, technické zádveří a kancelář spojenou se zasedací místností. Zadání ze strany obce byla čistě praktická. Nejdůležitější bylo vybavit místnost maximálním množstvím úložného kancelářského prostoru a zároveň vytvořit zasedací stůl pro 12 lidí. Celý interiér je vybaven na míru vyráběným nábytkem v kombinaci dubu, antracitu a imitaci stěrky s akcenty ve žluté. Do malého zádveří projektant umístil kotel a další technické zázemí, proto je zde navržena velká technická skříň, která vybavení kryje. Skříň vítá návštěvníka úřadu výškovým profilem obce, která upoutá jeho pozornost a zároveň pomůže zkrátit čas při čekání ve frontě. Kancelář byla zařízena v jednoduchém funkčním stylu, přičemž dominantou místnosti je velký zasedací stůl, který navazuje na stůl pracovní. Zasedací stůl protíná časová osa historie Doubravice. Při návrhu byl kladen důraz na reflexi skutečných potřeb obce, vycházel z jejích možností i omezení s cílem vytvořit funkční a příjemné prostředí, kde se budou cítit doma jak mladí obyvatelé, tak místní starousedlíci. Projekt rekonstrukce a dostavby bytového domu k objektu probíhá ve spolupráci s ateliérem Smrkarch

© Copyright 2022 Interiérová laboratoř | návrhy interiérů

Vytvořili v