DŮM POD KLETÍ

Mladá tříčlenná rodina se rozhodla zařídit vlastní bydlení a požádat o pomoc s návrhem. Stavebním řešením i umístěním se jedná o velmi specifický projekt. Dům je na samém konci odlehlé vesnice pod Kletí v obklopení malebných scenérií hor, lesů a luk. Přestože se jedná o starou chalupu, povedlo se nadstandardně využít její možnosti a vytvořit tak velkorysý prostor s neopakovatelnými výhledy do okolní krajiny. Velmi velké místnosti nám vytvořily dostatečné „plátno“ pro tvorbu, zároveň ale bylo potřeba tyto nadměrné prostory designérsky ukočírovat a vytvořit příjemné a civilní prostředí dle požadavku majitelů. Prostornou kuchyni jsme se rozhodli rozprostřít kolem celé místnosti a centrálně ji orientovat u varného ostrůvku spojeného s jídelním stolem. Majitelé preferují neutrální a nadčasové barvy a odolné materiály. Pracovali jsme proto se stěrkou, dřevotřískou a sklem. Kuchyně stylem a použitými materiály přirozeně navazuje na obývací pokoj, který zároveň plní funkci hlavní obytné místnosti domu a společenského prostoru pro vítání návštěv. V obývacím pokoji jsme jako dominantu zvolili do všech stran orientovanou na míru vyrobenou pohovku, ze které je možné si podle libosti vybrat výhled. Nabízí sezení pro četnou společnost s výhledem do přírody a na televizi, na druhé straně poskytuje soukromější posezení u krbu a knihovny. Majitelé si přáli přizpůsobit interiér také jejich čtyřnohým mazlíčkům, proto jsme celý nevyužitý výklenek pod schody věnovali zákoutí pro kočky. Důležitou roli v interiéru hraje osvětlení. Pracujeme s kombinací závěsných svítidel, stojací lampy a do podhledu vestavěných ohebných LED pásků, které kopírují tvar organického podhledu a zároveň přechází i na stěnu. V patře se nachází ložnice a dětský pokoj. Ložnice disponuje vlastní oddělenou šatnou a opět zachovává stejný neutrální styl, který charakterizuje společné prostory domu.  V ložnici je kladen důraz na osvětlení, kdy kombinujeme světlo skryté za čelem postele, ambientní osvětlení pod „levitující“ postelí, bodovky i centrální svítidlo. Dětský pokoj poskytuje chlapci maximální prostor pro vyřádění. Povedlo se nám do místnosti umístit žebřiny, gymnastické kruhy, houpačku, skluzavku, šplhací lano, provazovou síť i lezecké chyty. Pokoj zároveň poskytuje plnohodnotné nocování až pro sedm dětí na prostorném lůžku a mnoha přistýlkách. Součástí pokoje je i bunkr a nadstandardní pracovní prostor.

LOŽNICE 

OBÝVACÍ POKOJ

DĚTSKÝ POKOJ

KUCHYNĚ

VIZUALIZACE

© Copyright 2022 Interiérová laboratoř | návrhy interiérů

Vytvořili v