PŘESTAVBA LUXUSNÍHO OBÝVÁKU

Majitele atypicky řešeného nadstandardního rodinného domu roky trápila nezabydlenost hlavní obytné místnosti, tedy obývacího pokoje spojeného s kuchyní a jídelnou. Ve velkorysém prostoru se zkoseným vysokým stropem a přiznanými smrkovými trámy se jim nedařilo vytvořit útulné zázemí. Kromě toho byli navzdory četným a velkým oknům nespokojeni se špatným osvětlením místnosti. Chyběl jim také koutek pro odpočinek a četbu. S majiteli jsme se okamžitě shodli na materiálové a barevné paletě kombinující novou dubovou podlahu, dýhovaný dubový nábytek, betonovou stěrku a šedé látky. Na přání majitelů byly zachovány stávající krabová kamna, audiosestava a oblíbená pohovka, kterou čeká přečalounění. Stěna nad televizí je obložena stejnou krytinou jako podlaha, za pohovku byla navržena prostorná knihovna, která také usnadňuje používání centrálního vysavače. Nově vytvořenému čtecímu koutku dominuje velká lavice obestavěná kolem fixního okna. V jídelně jsme třímetrový jídelní stůl pro osm osob s deskou imitující letité fošny doplnili o pohodlná koženková křesla a industriální svítidla. Osvětlení místnosti bude řešeno několika cestami. Zachováno je stávající umístění závěsných lamp, původní svítidlo nad konferenčními stolky, přidali jsme také stojací lampu, LED osvícení knihovny a zejména k trámům přisazené bílé lišty s nastavitelnými bodovkami. 

© Copyright 2021 Interiérová laboratoř | návrhy interiérů

Vytvořili v