NOVOSTAVBA V PŘÍRODĚ

Majitelé mě oslovili ve chvíli, kdy už jim pomalu před očima rostl jejich nový rodinný dům na samotě kousek od Českých Budějovic. Nevěděli si rady zejména s designem kuchyně, která měla splnit náročné požadavky vášnivých kuchařů, a předsíně, kterou projektant naplánoval jako velmi dlouhou místnost. V hlavní obytné místnosti byla navržena nadstandardní kuchyně s velkým množstvím úložných prostor. Protože majitelé nechtěli klasickou bílou kuchyni a chtěli se držet přírodních tónů, vsadili jsme na kombinaci kašmírové barvy, betonové stěrky a přírodního dubu. Pomocí stěrky byla sjednocena kuchyňská a jídelní část s krbem, kde bylo nutné vyřešit také podlahovou krytinu. Jídelní stůl, který majitelé chtěli vyrobit tak, aby se dal v případě větší návštěvy přesunout do prostoru, opticky navazuje na kuchyňskou linku. Přírodní prvky hrají v návrhu významnou roli. Jídelní stůl i konferenční stolek jsou vyrobeny z masivní hrubě opracované dubové desky, v interiéru jsou také použity masivní nábytkové úchyty a špalek jako odkládací stolek. Obývací část pokoje je navržena velmi jednoduše, barevným akcentem je žlutá pohovka a svítidla. Předsíň je s ohledem na limitovaný rozpočet zařízena jednoduše a účelně v kombinaci bílého lamina a březové dýhy.

© Copyright 2021 Interiérová laboratoř | návrhy interiérů

Vytvořili v